Newborn Fotograaf

Newborn fotograaf Almere

Newborn Fotograaf

Als newbornfotograaf dien je over kennis en vaardigheden te beschikken om met een pasgeboren baby om te gaan. Het meest kostbare en kwetsbare bezit van een ouder wordt aan jou toevertrouwd.

How it all started…..


Toen ik net moeder werd van een prachtig meisje baalde ik zo dat ik geen newbornshoot had laten doen. Tuurlijk maakte ik zelf wel foto’s van haar, alleen die zoete foto’s die je altijd ziet die kon ik niet maken. Die mooie geposeerde foto’s in een mandje of op de beanbag. Echt prachtig vind ik ze!

Op een gegeven moment begon het te kriebelen, ik dacht ik ga het gewoon doen, ik ga een workshop volgen. Tijdens deze workshop, waarbij nog een andere fotograaf aanwezig was leerde ik heel veel over veiligheid.

Als moeder van 3 kindjes weet ik natuurlijk wel hoe ik met kindjes moet omgaan, maar newbornfotografie gaat verder dan dat. Je moet weten hoe je veilig een kindje moet neerleggen, je leert een baby ‘lezen’ wanneer het zich ongelukkig voelt. Ik vond het allemaal erg spannend. Na de eerste workshop wist ik het, dit is iets waar ik meer over wil leren. Ik boekte een tweede 1 op 1 workshop, zodat ik leerde hoe ik moest wrappen, hoe ik de baby veilig kon gaan poseren en nog veel meer!

Vervolgens heb ik nog een tweedaagse workshop gevolgd bij een andere fotograaf en vlak daarna kwam ik in de supermarkt een oude klasgenoot van mij tegen, ze was hoog zwanger. Ik vond dat ik er klaar voor was en bood haar een newbornshoot aan. En zo begon mijn start als newbornfotograaf. En als je denkt dat je daarna klaar bent met leren, nee hoor, ik heb daarna ieder jaar 2 workshops gevolgd bij verschillende fotografen, gewoon omdat ik het fijn vind om nieuwe dingen te leren en mezelf te blijven ontwikkelen.